Τρόποι
επικοινωνίας με
τους Ειδικούς μας
27_header_a

Θηλασμός και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται

Είναι δύσκολο να καταλάβετε πόσο γάλα πίνει το μωρό σας, έτσι για να είστε σίγουρη πως πίνει αρκετό, θα πρέπει να το θηλάζετε όσο θέλει! Οι πληροφορίες που ακολουθούν επιδιώκουν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την κατάσταση, να θυμάστε όμως πως κάθε μωρό είναι διαφορετικό.

Το μωρό σας έχει όλες τις απαντήσεις!

Στα πρώτα στάδια μην προσπαθείτε να ακολουθήσετε με ακρίβεια ένα πρόγραμμα θηλασμού, απλά βάζετε το μωρό στο στήθος σας κάθε φορά που το ζητάει. Το μωρό ξέρει καλύτερα απ’ όλους! Αν κοιτάτε το μωρό σας και όχι το ρολόι, σταδιακά θα διακρίνετε έναν ρυθμό και προτού το καταλάβετε θα έχετε μπει σε ένα πρόγραμμα!

Συχνά γεύματα

Τις πρώτες μέρες, τα νεογέννητα μωρά χρειάζονται σύντομα, συχνά γεύματα κάθε δύο με τρεις ώρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το μητρικό γάλα είναι πολύ εύπεπτο και το στομάχι τους αρκετά μικρό.

Είναι σημαντικό να συνεχίσετε τα νυχτερινά γεύματα, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες, καθώς είναι ουσιαστικά για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του μωρού σας και για τη διατήρηση των αποθεμάτων του γάλακτός σας.

Πολλές μαμάδες ανησυχούν μήπως το μωρό τους δεν πίνει αρκετό γάλα. Αν είναι γεμάτο ενέργεια και σε εγρήγορση, μην ανησυχείτε, αν όμως σας απασχολεί ίσως βρείτε μερικές χρήσιμες υποδείξεις στο άρθρο «Πίνει αρκετό γάλα το μωρό μου;».

Οι αυξανόμενες ανάγκες του μωρού σας

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, το πιθανότερο είναι πως τα γεύματά του θα διαρκούν λιγότερο και θα είναι λιγότερο συχνά, εκτός αν βρίσκεται σε φάση γρήγορης ανάπτυξης. Όσο περισσότερα γεύματα του δίνετε, τόσο περισσότερο γάλα θα παράγετε, έτσι μην πανικοβληθείτε αν σας φαίνεται πως τρώει λαίμαργα όλη την ώρα. Το σώμα σας θα προσαρμοστεί για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του.