Τρόποι
επικοινωνίας με
τους Ειδικούς μας

Χριστίνα Β. Κωστάρα

H Χριστίνα Κωστάρα είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος διατροφής – διαιτολόγιας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Eιδίκευσης στην Ανθρώπινη Διατροφή και ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή (MSc/ Μedical Science with merit in Human Nutrition Awarded with Specialization in Clinical Nutrition) από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (University of Glasgow, UK).

Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδας

Από το 2003 εώς σήμερα είναι υπεύθυνη διαιτολόγος του Τμήματος «Διατροφικής Υποστήριξης & Διατολογίας» της Κλινικής ΙΑΣΩ, έχοντας ως επιστημονική σύμβουλο την Δρ. Μαρία Σκουρολιάκου, και από το 2015 εώς σήμερα είναι διαιτολόγος στο «Τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας» του ΙΑΣΩ Παίδων. Έχει εργαστεί ως διατροφική σύμβουλος στη “Nestle Ελλάς Α.Ε” στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος «Ευεξία σε Δράση» (“Wellness in Action”) (Σεπτέβριος 2005 και Μάιος – Ιούνιος 2005). Από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014, διετέλεσε μέλος του τμήματος Δ’ Συμπληρωμάτων Διατροφής και Τροφίμων τα οποία προορίζονται για ειδικές διατροφικές χρήσεις (Foodstuffs for Particular Nutritional Uses, PARNUTs), της επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (ΕΣΕ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), με ενεργό συμμετοχή στις συνεδριάσεις της ομάδας ειδικών επιστημόνων για τη γνωμοδότηση, με σκοπό την έγκριση, τροποποίηση, ανανέωση, ανάκληση και αναστολή της άδειας κυκλοφορίας των συγκεκριμένων προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ.

Από το 2005, συμμετέχει ως συνερευνήτρια, συντονίστρια έργου και διαιτολόγος σε πολλά, χρηματοδοτούμενα και μη, ερευνητικά προγράμματα, που αφορούν στη διατροφική αξιολόγηση και υποστήριξη ψυχωσικών ασθενών, γυναικών με καρκίνο του μαστού, ατόμων με νόσο Parkinson (πρόγραμμα “Keep It ON”). Έχει δημοσιεύσεις, από κοινού με άλλους συντάκτες, σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, έχει πάρει μέρος σε αρκετά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, με την ιδιότητα της προσκεκλημένης ομιλήτριας αλλά και με αναρτημένες ανακοινώσεις (poster). Έχει συμμετάσχει ενεργά σε δημόσιες παρουσιάσεις, όπως στην εκστρατεία πρόληψης για την Παιδική Παχυσαρκία «Ρίξε το βάρος στο παιδί», η οποία αποτέλεσε τη δεύτερη φάση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων «Η Ζωή Έχει Χρώμα» του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Μάρτιος 2008). Επίσης, ήταν υπεύθυνη για την επιστημονική επιμέλεια εκπαιδευτικού βιβλίου για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, με τίτλο «Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου» και «Πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας σε μαθητές δημοτικού σχολείου», στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης για την Παιδική Παχυσαρκία «Ρίξε το βάρος στο παιδί»

Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου από το 2002.

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και είναι μητέρα ενός αγοριού.

 

kostara-card

Καποδιστρίου 28, Ν. Φιλοθέη 15123, Αθήνα
https://www.facebook.com/KostaraChristina
p: +302106896109 m: +306977588755
e-mail: christina@christinakostara.gr
www.christinakostara.gr