Τρόποι
επικοινωνίας με
τους Ειδικούς μας

Η αποστολή μας

Να είμαστε δίπλα στις μητέρες που γαλουχούν μια νέα ζωή!

Οι Πρώτες 1000 Ημέρες στη ζωή ενός μωρού, από τη σύλληψη μέχρι και τα δεύτερα γενέθλια του μωρού, είναι μια θαυμαστή και μοναδική περίοδος. Μια περίοδος που συνοδεύεται από σημαντική σωματική και διανοητική ανάπτυξη και θέτει τα θεμέλια για τη μελλοντική υγεία του μωρού.

Αποστολή μας είναι να στεκόμαστε στο πλευρό της εγκύου και της νέας μαμάς, να της προσφέρουμε επιστημονική πληροφόρηση και να τη βοηθήσουμε να υιοθετήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες κατά τις Πρώτες 1000 Ημέρες της ζωής του μωρού της, από τη σύλληψη μέχρι και το δεύτερο χρόνο ζωής του παιδιού της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε αυτή την περίοδο μπαίνουν τα θεμέλια για την καλύτερη υγεία του παιδιού για όλη του τη ζωή.

Εμείς και οι συνεργάτες μας υποστηρίζουμε το μητρικό γάλα ως την καλύτερη τροφή για το βρέφος. Γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε τη σημασία και την αξία της υγιεινής και θρεπτικής διατροφής για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Με βάση αυτές τις γνώσεις, επεκτείνουμε σήμερα την υποστήριξή μας σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού κατά τις Πρώτες 1000 Ημέρες της ζωής του, μέσω της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών που παρέχουμε σε εγκύους, νέες μητέρες και ειδικούς.

Είναι πεποίθησή μας πως βοηθώντας τις μητέρες και τα μωρά σε όλο τον κόσμο να λάβουν τη σωστή διατροφή αυτή την κρίσιμη περίοδο, από τη σύλληψη μέχρι την ηλικία των δύο ετών, κάνουμε ένα ζωτικής σημασίας βήμα για τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.

Αυτή η αποστολή είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας και επηρεάζει κάθε απόφαση που λαμβάνουμε.

Στόχος δικός μας αλλά και των συνεργατών μας, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο είναι να επισημάνουμε τη σπουδαιότητα που έχει η σωστή διατροφή και υγεία κατά τις Πρώτες 1000 Ημέρες της ζωής ενός ανθρώπου. Πώς το κάνουμε αυτό;

  • Προωθώντας την υγιεινή διατροφή στο ξεκίνημα της ζωής μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών τόσο για τους γονείς όσο και για τους επαγγελματίες υγείας.
  • Ενθαρρύνοντας και προωθώντας ενεργά τον θηλασμό και τα οφέλη του τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.
  • Θέτοντας κοινούς στόχους για να μπορούμε να εκτιμήσουμε τη βελτίωση στις διατροφικές συνήθειες και την υγεία του μωρού στο μέλλον.
  • Επενδύοντας σε επιστημονική έρευνα στο πεδίο της βρεφικής & νηπιακής διατροφής και συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες υγείας για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα βοηθήσουν τη βελτίωση της υγείας της σημερινής και της επόμενης γενιάς.

 

Τα βασικά στοιχεία της αποστολής μας

Επικεντρωνόμαστε στην έρευνα, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη προϊόντων και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να καινοτομούμε στο πεδίο της διατροφής στο ξεκίνημα της ζωής. Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος για να νιώθουμε σίγουροι πως βελτιώνουμε μακροπρόθεσμα την υγεία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

Εγκυμοσύνη: διατροφή από τη μητέρα προς το μωρό

apostoli-mas-1Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές απαιτήσεις της μέλλουσας μητέρας αυξάνονται. Για παράδειγμα, η ανάγκη της σε σίδηρο, φυλλικό οξύ και ιώδιο μεγαλώνει κατά 50%. Τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά θρέφουν το έμβρυο την περίοδο που αναπτύσσονται τα όργανά του και ταυτόχρονα επιτρέπουν στη μητέρα να χτίσει τα δικά της φυσικά αποθέματα που είναι ζωτικής σημασίας για την καλύτερη έκβαση του θηλασμού.

Εμείς από τη μεριά μας προσφέρουμε στη μητέρα ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενημερώνοντας και υποστηρίζοντάς την σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη και μοναδική περίοδο της ζωής της, από την εγκυμοσύνη εως τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού.

Θηλασμός: Ό,τι καλύτερο για τη μητέρα και το μωρό

apostoli-mas-2Εμείς οι άνθρωποι της Nutricia έχουμε αποστολή μας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στη μητέρα και το μωρό. Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την δημόσια υγεία και συστήνουμε στις νέες μητέρες τον αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους 6 μήνες και τη συνέχιση του θηλασμού μέχρι και για 2 χρόνια, παράλληλα με τη σταδιακή εισαγωγή στερεών τροφών.

Οι θηλάζουσες μητέρες χρειάζονται μια προσαρμοσμένη δίαιτα αυτή την περίοδο που να καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις τους σε θρεπτικά συστατικά. Πολλές και διαφορετικές έρευνες επάνω στο μητρικό γάλα μας δίνουν έναν θησαυρό γνώσεων για τη σύνθεση και τα οφέλη του.

Εφόσον ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτός, το βρεφικό γάλα σε σκόνη αποτελεί την πιο ασφαλή εναλλακτική επιλογή, και πρέπει να δίνεται μετά τη σύσταση του παιδιάτρου.

Από το 1896 μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι μας στα Ερευνητικά Κέντρα της Nutricia, πρωτοπορούν στη δημιουργία βρεφικού γάλακτος, που είναι αποτέλεσμα πολυάριθμων επιστημονικών μελετών, για τις μητέρες που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν ή επιλέγουν να μη θηλάσουν.

Εισαγωγή στερεών τροφών: Αναπτύσσοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες

apostoli-mas-3Ακολουθώντας τις οδηγίες του παιδιάτρου σου, θα ξεκινήσει σταδιακά η εισαγωγή των στερεών τροφών, συνεχίζοντας ιδανικά να θηλάζεις μέχρι τους 12 μήνες ή και περισσότερο. Η εισαγωγή στις στερεές τροφές είναι ένα σημαντικό βήμα για την υγεία και τις μελλοντικές διατροφικές συνήθειες του παιδιού σου γι’ αυτό και χρειάζεται να γίνει σταδιακά και κάθε φορά ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο του μωρού σου. Οι έρευνες μας έχουν δείξει πως η ποικιλία και η έκθεση σε διαφορετικές γεύσεις μπορεί να έχει επίδραση στις διατροφικές συνήθειες του παιδιού αργότερα στη ζωή του, για παράδειγμα η προτίμηση του τα λαχανικά.

Νηπιακή ηλικία: Μετάβαση στην οικογενειακή δίαιτα

apostoli-mas-4Κατά τη νηπιακή ηλικία, τα παιδιά έχουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες, όχι μόνο για να καλύψουν τη ραγδαίαωματική και διανοητική τους ανάπτυξη, αλλά και επειδή μεταβολίζουν με διαφορετικό τρόπο τα θρεπτικά συστατικά απ’ ότι οι ενήλικες. Για παράδειγμα, ένα νήπιο χρειάζεται 7 φορές περισσότερη βιταμίνη D, 5,5 φορές περισσότερο σίδηρο και 4 φορές περισσότερο ασβέστιο από έναν ενήλικα, ανά κιλό σωματικού βάρους.

Το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της οικογένειας μπορεί να μην ικανοποιεί πάντα τις ανάγκες των παιδιών για σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη D και βασικά λιπαρά οξέα. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα σε πρωτεΐνη και αλάτι στη διατροφή των ενηλίκων είναι επιβαρυντικά για τον ανώριμο παιδικό οργανισμό.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ειδικά προσαρμοσμένου νηπιακού γάλακτος, ως μέρος μια ισορροπημένης διατροφής, από νήπια άνω του 1 έτους βοηθάει σημαντικά στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους σε αυτή την ηλικία.

Νέα επιστημονικά δεδομένα από τη Nutricia, έδειξαν ότι η κατανάλωση του νηπιακού μας γάλακτος σε σκόνη με συγκεκριμένο μίγμα πρεβιοτικών scGOS/lcFOS 9:1, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και βιταμινών ενισχύει την άμυνα των νηπίων και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων.

Καινοτομία βασισμένη στην επιστήμη και την έρευνα

apostoli-mas-5Επενδύουμε στην επιστημονική έρευνα για τη σημασία της διατροφής στο ξεκίνημα της ζωής και συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες υγείας αναπτύσσοντας μαζί καινοτόμες ιδέες και προτάσεις. Βασικός μας στόχος είναι να συμβάλουμε σε μια καλύτερη υγεία για τη σημερινή και κάθε επόμενη γενιά.