Τρόποι
επικοινωνίας με
τις Ειδικούς μας

Φανή Ζαχείλα – Δαμαρλάκη

Η εγκυμοσύνη είναι μία όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας και το επάγγελμά μου είναι ένα «δώρο» καθώς μου προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίζω μέλλουσες μητέρες, να μιλώ μαζί τους, να τις καθησυχάζω, να τις ενημερώνω… Λέω συχνά στις μέλλουσες μητέρες πως η στιγμή του τοκετού είναι η κορύφωση ενός συγκινητικού ταξιδιού. Το πρώτο κλάμα και το ξεκίνημα μιας νέας ζωής που έχω μοιραστεί με πολλούς γονείς αποτελεί για μένα το κίνητρο να συνεχίζω να στηρίζω κάθε γυναίκα στην εγκυμοσύνη, τη λοχεία και το θηλασμό.

Η Φανή Ζαχείλα-Δαμαρλάκη πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στα Γ. Ν. Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” και “Παπαγεωργίου” και την ίδια περίοδο ολοκλήρωσε πτυχιακή εργασία με θέμα “Ca μαστού: οιστρογονικοί και προγεστερονικοί υποδοχείς, προγνωστικοί δείκτες, το ογκογονίδιο c-erb-B2 (HER-2/neu)”.

Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά μαιευτικά – γυναικολογικά ιατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέχοντας συμβουλευτική μαιευτική φροντίδα σε εγκύους και λεχωίδες καθώς και σε τμήματα του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ Αμαρουσίου (χειρουργεία, μονάδα εντατικής νοσηλείας ενηλίκων, μαιευτικοί-νοσηλευτικοί όροφοι).

Έχει πραγματοποιήσει εθελοντικά ενημερωτικές ημερίδες με θέμα τον οικογενειακό προγραμματισμό σε σχολεία της Αττικής καθώς και στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας του τμήματος Μαιευτικής για την αντισύλληψη και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα με θέμα “Επείγουσες καταστάσεις στο τρίτο τρίμηνο της κύησης- Ο ρόλος της μαίας”.

Έχει παρακολουθήσει ελληνικά και διεθνή μαιευτικά και γυναικολογικά συνέδρια καθώς και σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία όπως: yoga εγκύων, ρεφλεξολογία, θηλασμός και διατροφή, καρδιοτοκογραφία, ΚΑΡΠΑ κτλ.

Η Φανή Ζαχείλα-Δαμαρλάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών- Μαιευτών Αθηνών.