Ποιες ασκήσεις επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη; Πως θα ξαναβρείτε τη φόρμα σας; Βρείτε εδώ συμβουλές για τη γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και πως να ακούτε το σώμα σας.

Σώμα και Άσκηση

Το πρώτο τρίμηνο, όταν η εγκυμοσύνη σας δεν είναι ακόμη εμφανής ούτε έχει αρχίσει να μεγαλώνει η κοιλιά σας, συντελείται η πιο ουσιαστική διεργασία για το μωρό σας, η εμβρυογένεση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να «ακούτε» το σώμα σας και να σέβεστε τις ανάγκες του που έχουν τώρα διαφοροποιηθεί. Προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά, να ξαπλώνετε όταν νιώθετε κουρασμένη, να κοιμάστε νωρίς το βράδυ.
Η άσκηση παραμένει μια πολύ καλή συνήθεια για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας και να μην το παρακάνετε. Θα ανακαλύψετε πως με την άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα βελτιώνεται η διάθεσή σας και νιώθετε καλύτερα οργανικά. Επιπλέον συμμετέχοντας σε ομάδες άσκησης για εγκύους θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε άλλες γυναίκες στην ίδια φάση ζωής με εσάς και να ανταλλάξετε συναισθήματα και εμπειρίες.

Άρθρα