Παράταση της πιθανής ημερομηνίας τοκετού

Παράταση της πιθανής ημερομηνίας τοκετού

Μπορεί να είστε γεμάτη ενθουσιασμό και έτοιμη να δοκιμάσετε οτιδήποτε προκειμένου να ξεκινήσει ο τοκετός σας, προσπαθήστε όμως να ηρεμήσετε. Τώρα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να κάνετε όλα τα μικρά πράγματα που δεν είχατε προλάβει ακόμη. Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μας για να κυλήσει ο χρόνος και ετοιμαστείτε για τη στιγμή που θα γεννηθεί επιτέλους το μωρό σας.

 

Πειράζει που έχει καθυστερήσει ο τοκετός μου;

Ο καθορισμός της πιθανής ημερομηνίας τοκετού είναι μια περίπλοκη επιστήμη, που σημαίνει πως οι παρατασιακές εγκυμοσύνες είναι εξαιρετικά συνηθισμένες. Για την ακρίβεια, τέσσερα στα πέντε μωρά καθυστερούν όταν δεν έχει επακριβώς καθοριστεί με υπερηχογράφημα η ηλικία κύησης στο πρώτο τρίμηνο.

Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας για να χαλαρώσετε.

Μια εξέταση απ’ το γυναικολόγο για να εξακριβωθεί πως το μωρό σας είναι μια χαρά, θα σας ηρεμήσει αμέσως.

Πώς να αντεπεξέλθετε σε μια εγκυμοσύνη που παρατείνεται

Όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, το να κάθεστε στον καναπέ κοιτάζοντας την κοιλιά σας και περιμένοντας το μωρό σας να γεννηθεί, δεν θα αλλάξει κάτι. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε. Αν όμως νιώθετε γεμάτη ενεργητικότητα και έχετε βαρεθεί, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περάσουν οι μέρες:

  • Επισκεφθείτε φίλους που μένουν κοντά ή κάνετε μικρούς περιπάτους στη γειτονιά, έχοντας πάντα μαζί το κινητό σας.
  • Τώρα που έχετε την ευκαιρία, γεμίστε την κατάψυξή σας με νόστιμα, σπιτικά φαγητά.
  • Ζητήστε ευγενικά από φίλους και συγγενείς να μην σας τηλεφωνούν συνέχεια ρωτώντας αν ξεκίνησε ο τοκετός. Πείτε τους πως θα τους τηλεφωνήσετε εσείς ή ο σύντροφός σας όταν συμβεί!
  • Χρησιμοποιήστε τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο σας για να περάσετε ποιοτικές ώρες με το σύντροφό σας, κάνοντας πράγματα που απολαμβάνετε και οι δύο. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να τα ξανακάνετε για λίγο καιρό.
  • Κάνετε την ανοιξιάτικη γενική καθαριότητα, ανεξάρτητα απ’ την εποχή του χρόνου. Καθαρίστε, ξεδιαλέξτε τι μπορείτε να δώσετε και ταχτοποιήστε τις ντουλάπες σας τώρα.
  • Ξεκαθαρίστε τη ντουλάπα σας. Βεβαιωθείτε πως έχετε αρκετά άνετα μπλουζάκια και παντελόνια και επαναφέρετε όλα τα ρούχα που θα θέλατε να φορέσετε μόλις ελευθερωθείτε απ’ την κοιλιά.
  • Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται πολλή δουλειά, κρατήστε την ενεργητικότητά σας για τον τοκετό. Βάλτε τα πόδια σας ψηλά, δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες και κοιμηθείτε λίγο παραπάνω.

Αν πιστεύετε πως έχει ξεκινήσει ο τοκετός, αλλά δεν είστε εντελώς σίγουρη, τηλεφωνήστε στο γιατρό σας και ενημερώστε τον για τα συμπτώματά σας.